Igor Kolaković (©AFP)
Igor Kolaković (©AFP)

Veliki obračun u Poljskoj: Kolaković i Kovačević bliži bronzi, Atanasijević juri izjednačenje

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 11:32

Nastavlja se borba za treću poziciju: Aluron Varta vodi 2:1 i ima meč loptu, a Belhatov pokušava da produži sezonu i izbori majstoricu

Selektor Srbije Igor Kolaković i reprezentativac Uroš Kovačević na jednoj strani, a tandem Aleksandar Atanasijević - Mihajlo Mitić na drugoj. Borba za treću poziciju u Poljskoj se nastavlja. Četvrti obračun je na programu večeras od 20.30. Domaćin Aluron Varta ima meč loptu za bronzu jer vodi 2:1 u seriji, a SKRA Belhatov će pokušati da produži sezonu i izbori majstoricu.

Kolakovićev tim je prethodni duel dobio maksimalnim rezultatom i sada je za korak bliži konačnom trijumfu. Ono što može da oteža posao crnogorskom stručnjaku jeste povreda Kovačevića, koja se desila na prethodnom meču. Zato je za današnji njegov izlazak na teren pod upitnikom... Pregledi su pokazali da nije opasno kako je delovalo na prvi pogled, ali će se teško biti spreman za četvrti meč.

Izabrane vesti

"Dugo smo trenirali ranije bez njega... Tako da, ako su momci koncentrisani i precizni, nije bitno da li je na terenu. Moramo da imamo isti stav kao kada on igra. Naravno da nam je važan, ali i drugi su kvalitetni i očekivao sam da mogu normalno da igraju i bez njega", rekao je Kolaković nakon prethodnog obračuna, na kome je u trećem setu Kovaćević izašao iz igre.

Tu utakmicu je Aluron Varta odigrala veoma dobro. Prvi put u sezoni uspela je da pobedi Belhatov bez izgubljenog seta...

"Sve vreme smo bili koncentrisani, imali smo konkretne zadatke i poštovali smo dogovor da treba da ih realizujemo. U prvom i drugom setu smo igrali fantastičnu odbranu, vadili smo neke teške lopte. Zahvaljujući tome bili smo dobri u kontranapadima. Očekivao sam da će to biti vremenski kratka utakmica, da neće biti dugačka kao prethodne. Četiri prethodna okršaja su trajala po pet setova, znao sam da sada nećemo igrati toliko. Da li smo blizu ili daleko da ostvarimo svoje snove videćemo u narednom meču. Obe ekipe su umorne, ali imaju istu želju za medalju. Svaki susret je posebna priča, pa ćemo videti šta će biti pred našom publikom. Ako budemo igrali kao na prethodnom meču, bićemo bliži medalji od Belhatova. Sve je i dalje otvoreno", podvukao je Kolaković.

Osvajanje bronzane medalje bio bi istorijski uspeh za Aluron Vartu, koja je najbolji rezultat ostvarila na kraju sezone 2018-2019 kada je bila četvrta. Belhatov je sada sateran uza zid, pa mu je pobeda danas više nego potrebna... Ekipa za koju igraju Atanasijević i Mitić je ostala bez prvog trenera Slobodana Kovača sa kojim je raskinuta saradnja zbog nezadovoljavajućih rezultata. Sada je SKRA pred imperativ pobede, jer samo tako može da ostane u igri i da se bori za Ligu šampiona u majstorici.

"Moramo da damo više, da se borimo jače ako želimo ovu bronzanu medalju. A želimo je mnogo", rekao je korektor Atanasijević. "Na prošloj utakmici Varta je igrala mnogo bolje od nas. Kada prikažu svoje najbolje izdanje, onda onakve utakmice mogu da se očekuju. Ali, to je naša krivica. Neće biti lako. Idemo na gostovanje, ali ove sezone smo pokazali da igramo bolje kada nismo kod kuće. Nadamo se da ćemo se vratiti na naš teren za peti meč. Ako budemo igrali dobro, možemo da očekujemo pobedu. Ako ne, onda će ova sezona za nas biti onakva kakvu niko ne bi voleo".

Za šampionski trofej bore se Jastrežebski i Zaksa, koja vodi 2:1 u seriji. Četvrti okršaj je na programu u subotu od 14.45.


tagovi

Igor KolakovićAleksandar AtanasijevićUroš Kovačević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara